Ede megevé ebédem

3 hónapos Erasmusos kirándulás Ede városában a Cristalijke Hogheschoolban. CHE az egyetem neve, Ede meg a városé, így lett chede a blog.

Linkblog

Erdő széli ki-kicsoda 2 - A lányok

2009.05.21. 18:26 Gyertyán Balázs

 

Bár a 13 külfödli diákból 7 lány van, ha azt mondjuk, hogy A lányok, akkor bizony két embert értünk alatta: Zsófit és Juditot. Ha ők nem lennének, valószínűleg csak hamburgert ennénk, és meleg szendvicset, így viszont Zsófi mindig gondoskodik vacsoráról. Ők a holland fiúk kedvencei, Dony két angyala, akik kitakarítják a common roomot, gondozzák a virágokat, és kinevetnek, ha vasalok.


 

Udvardi Judit


 

Milyen nagy itt a tömeg, az egy főre eső emberek száma egy.”


 

Egy másik régi ismerős, idestova 3 éve csoporttársam. Az első évben nem nagyon beszéltünk, aztán egy Botondos-stúdiós-rádiós óra hozta meg az áttörést, vagyis a beszélő viszonyt. Aztán az útra készülődés során valaki kitalálta, hogy az Ádám utálja a Juditot, a Judit pedig az Ádámot, így én lettem az összekötő kettejük között.


 

Amikor dolgozik, a Helyi Théma bulvár oldalára irogat (ő indította el Párkányi Kolos bűvészt a világhírnév felé), de hosszú távon valami egész mással akar foglalkozni, ezért is ment szervezeti szakirányra. Az iskolában csak párosával, vagy trióban mutatkozik (Mészáros Szilvi nélkül a második félévtől kezdődően senki sem látta), Edében a szobatársával, Zsófival bluetoothol mentálisan.


 

Ha akarná, simán el tudná adni magát hollandnak, egyedül a magassága árulkodó (tudtátok, hogy Hollandiában él a legtöbb magas ember?), ez főleg a biciklizéskor okoz gondot neki. A bicaja amúgy is problémás (kié nem...), főleg mióta Ádám úgy széthajtotta a leeresztett kerekét, hogy menet közben leesett a külső. Otthon rajongók hada várja, és itt is ő a holland srácok kedvence (azért Queen's dayen Zsófinak is beesett egy udvarló, aki túl közel ment az emberekhez), még Ton Veennel is sms-ezik.


 

Kávé helyett energia italt iszik, bármilyen helyzetben és bármilyen eszközzel önveszélyes, a kamerát rosszul tartja, fél a Supiritsektől, mindig mellényben van, mindig kimondja azt, amit a Zsófi gondol, neki, van a leggonoszabb buddyja Mariella személyében, tanulás helyett bármikor képes megnézni egy filmet, imádja a vámpírokat és a hörcsögöt a Volt című filmből, az iwiw szerint a legelőnyösebb tulajdonsága, hogy képben van és látens finn nyelvtudással rendelkezik.


 


 

Györösi Zsófia


 

Miért van ilyen nagy csend?”


 

Zsófi nevével akkor találkoztam először, amikor a kezembe vettem az Új Gáspár című iskolai lapot, melynek ő a főszerkesztője. Először az Erasmus tájékoztatón láttam az ötöd éves magyar-kommunikáció szakos lányt (amikor még azt hittük, hogy csak az jön, aki akkor elnyerte az ösztöndíjat), az első benyomásom pedig az volt, hogy pillangokisasszony az e-mail címe. Ő valami véletlen folytán kerülhetett ebbe a világba, valahonnan a '30-as évek Magyarországából származik, amikor még a populáris tánczene a Budapest Bár volt. Ábrándozó tekintetéből sosem lehet sejteni, hogy vajon merre jár, de a megszólalásaiból tudjuk, hogy igen messze.


 

Tibi, aki a facebookon megmondja, ki vagy, tarisznyás bölcsésznek tartja, ez elég felületes vélemény, bár találó. A rossz nyelvek szerint nincs ízlése, mi tudjuk, hogy van, csak... khm... furcsa. Ruhában, zenében és pasiban megbízhatatlan, de ízekben tudja mi a jó, ha valamire azt mondja, hogy finom, akkor az tényleg finom, ennek megfelelően jól is főz.

Ádám szerint OKJ-s buligyilkos tanfolyamot végzett, ha tudja mit akar, akkor ő Mr Veen, her dream is to Vla over the rainbow (a Vla egy holland pudding féleség, kimondva meg ugye flá, ami olyan, mint a fly angolul). Ha tehetné sanzonokat hallagatna, amint hosszú ruhákban járkál a New York és a Hadik között, szabadidejében pedig a kertjét gondozná. Szereti és műveli is az irodalmat, és retteg attól, hogy szeptembertől kezdve dolgoznia kell. A Baross és a Szigony utca sarkán lakik, mégsem kedveli Dopeman-t, Ganxtát és Oglit, de ő is 100%-ig full gizda. Közeli barátságot ápol Serkannal, a török sráccal, szereti az őrölt és a morzsolt fűszereket is, Argát adoptálta buddyjának, rajzol, fest, tördel, polgárt pukkaszt, iwiwezik és facebookozik, az uborkás üvegre pedig ráírja, hogy uborka, a rend kedvéért.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chede.blog.hu/api/trackback/id/tr181135998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy mihály 2009.05.27. 15:25:51

A jellemzés nagyszerű, csupa pozítív. Az ilyen barátokat- főleg ha nőnemüek- akik főznek, sütnek, takarítanak meg kell becsülni.Remélem a kerékpárokat kijavítottátok. üdv. Np.
süti beállítások módosítása